Hvem er ådalsbyerne?

Det kan være svært at være landsby efter at kommunerne blev sammenlagt og dermed noget større. Derfor har 7 byer, som ligger i yderkanten af Aalborg og Vesthimmerlands kommuner, dannet en stærk kæde om deres lokale samfund, som ellers kunne blive væk i mængden. Vi har tiltro til at vi dermed bedre kan høres…

Ådalsbyerne startede i 2010, da vi var en flok landsbytosser, som var trætte af at høre om landsbydød og skolelukninger, så derfor besluttede vi, at der skulle vi bare ikke ud! Vi startede egentlig med landsbyerne i Vesthimmerlands Kommune, men vi kunne se, at både rent geografisk og helt naturligt hørte landsbyerne i Aalborg Kommune altså bare med til »vores område«.

Vores ønske er at vise, at vi har ALT her i området, men som alle andre landsbyssamfund kæmper vi med at kreditforeninger og banker ikke vil sætte penge i huse og erhverv. Vi har billige byggegrunde, billig varme (biogasanlæg) gode direkte vejforbindelse lige fra Hvalsund, Farsø, Løgstør til Nibe og Aalborg.
Vi har en kanon natur med fantastiske cykel- og gåruter.

Nu vil vi jo godt vise den gode historier – om landsbyerne som slog sig sammen og skabte noget, som ingen andre områder har. Vi har et forældrefællesskab, som gør, at vores skoler har en enorm resource i et godt forældresamarbejde. Vi har samlet adskillige millioner sammen til halbyggerier i både Vegger og Blære samt til multihus i Gundersted. Vi har nogle pæne og indbydende landsbyer. INGEN huse er på tvangsauktion.